Nova-Trondheim

Siste nytt fra – nova-trondheim.no

Ansvarlighet

En annen god løsning er å gjøre bankene mer ansvarlig for pengene som blir lånt ut. I dag er det slik at personene ikke stiller noen sikkerhet i gjenstander for lånet. Når det er sagt så stiller alle personer seg selv som sikkerhet. Det er en ganske sikker sikkerhet da en bank kan gjøre det til gjeldsslave resten av livet. Rentene på et lån kan være høyere enn det banken kan ta fra din lønn hver måned. På denne måten kan lånet vokse mer enn det du klarer og betale, og du ender opp med å betale på et lån som aldri blir mindre, men heller vokser.

Her må bankene få redusert sin mulighet til å gripe tak i personen. Hvis staten gjør det slik at bankene ikke får lov til å forfølge personer for mer enn 1 millioner kroner i kredittkort og forbrukslån så vil du se at bankene gjør en helt annen jobb med kredittsjekken av kundene.

Hvorfor bør kundene bry seg?

Det viktigste for oss som kunder av forbrukslån er at vi fortsatt kan få forbrukslån. Vi som kunder vil ha forbrukslån til en billig penge og en god prosent. Det beste er hvis vi kan få raske lån til en fornuftig pris. Det kan nok være smart og fint for oss også at det finnes et gjeldsregister og at bankene ikke deler ut så mye penger til hver, så lenge disse grepene fører til mindre betalingsproblemer som igjen fører tul billigere lån.