Nova-Trondheim

Siste nytt fra – nova-trondheim.no

Forbrukslån

Forbrukslån i seg selv er ikke så spesielt. Alle låner penger. Vi låner penger til å kjøpe oss alt det vi trenger som hus, bil, utdannelse og andre etableringskostnader. De fleste låner dermed penger og det å låne penger, om det er en av disse lånene eller forbrukslånet, er ikke noe nytt. Det er flere grunner til akkurat dette. Personer på vanlige lønninger vil ha store problemer med å spare opp penger for å kjøpe den leiligheten eller huset de ønsker seg. I Norge har vi høye lønninger, men samtidig så har vi også høye kostnader. Det koster ikke penger å ha det gøy, men det koster penger å leve og det koster penger å komme seg til forskjellige ting. I Norge er dette spesielt vanskelig å kjøpe seg hus da det koster mange millioner kroner å kjøpe seg et sted å bo, mens gjennomsnittlige lønner er på 4-500.000 kroner per år. Da de fleste banker har grenser for hvor mye du kan låne, som er 5 ganger din inntekt, er det viktig at du har en høy inntekt. 2,5 millioner kroner til et sted å bo er ikke all verden.

Gjeld

Forbrukslån er gjeld og gjeld er en vanlig del av livet. Det er derfor viktig at gjelden er så billig som mulig. Her må du følge med på prisnivået i all slags gjeld du ser på. Forbrukslån er en type lån eller gjeld som gir oss størst fleksibilitet fordi den ikke setter noe krav. Det er kun krav til å betale tilbake lånet. Vi kan kjøpe det vi har lyst på med forbrukslån uten at noen sier noe. Det er ingen andre begrensninger enn oss selv på hvordan forbrukslån kan brukes, selv om vi selvfølgelig bør sette grenser for oss selv. Bankene krever ikke sikkerhet for å utstede forbrukslån. På denne måten er forbrukslån dagens mest fleksible lån, men med fleksibilitet kommer en kostnad. Det vet folk og folk tar opp forbrukslån. 3% av all gjeld i husholdningen var forbrukslån i utgangen av 2016. Har du 4 millioner i lån totalt i husholdningen vil da 120.000 kroner være forbrukslån. Det er jo ganske mye penger om du ser på det på denne måten, og mange har nok mer forbrukslån enn som så.

Lave kostnader

Forbrukslån er en del av hverdagen og husholdningen. I så måte er det viktig at denne kostnaden er lav. Prisen på forbrukslån styres hovedsakelig av renten, månedlige kostnader og etableringskostnader. Det er disse ingrediensene som sier noe om hvor mye du må betale og spesielt hvor høy den effektive renten på ditt lån blir. Pass på at du tar opp et billig forbrukslån som ikke koster deg mer enn det du har råd til. Her kan det fort skje ting som ikke er bra for deg personlig eller er bra for deg på andre måter. En av de aller beste og en av de aller største måtene å få til noe på er ved å betale i henhold til avtale.