Nova-Trondheim

Siste nytt fra – nova-trondheim.no
Brystreduksjon

Fordeler med Brystreduksjon

Fordelene er mange med brystreduksjon. Og bakgrunnen til at mange ønsker å gjennomføre det, er at det kan følge med en god del plager om man har store bryst. Blant annet kan det belaste skjelettet og muskulaturen din. Plager kan føre til massevis av smerter og ubehag. Noen vil gjøre et inngrep fordi de har smerter i nakke, skuldre og rygg.

I tillegg kan det føre med noen andre typer utfordringer, for eksempel å finne passende klær. Det er også en god del som gjør det grunnet estetiske grunner. Blant annet at man har ulik størrelse på brystene. Som oftest er det kvinner som gjennomføre en brystreduksjon, men det fins også menn som velger å gjøre det.

Målet ved å gjennomføre en brystreduksjon, er å sørge for mindre og mer tilfredsstillende bryst. Det er helt vesentlig at brystene er velformede og passer til din kropp. Om det er helsemessige årsaker som ligger bak valget av å gjøre en reduksjon, så vil et viktig aspekt være å fjerne smerter.

Det som skjer under selve operasjonen, er at fett, brystkjertelvev og hud fjernes. Deretter blir brystvorten og areolaen flyttet høyere opp. Den eksiterende asymmetrien vil naturligvis utbedres. Operasjonen i narkose, og vil som oftest vare i to til tre timer. Det er to hovedtyper operasjoner man skiller mellom. Disse er vertikale og horisontale snitt. Det skal påpekes at det fins flere varianter av disse to operasjonene. Ved et horisontalt snitt, så etterlater det seg et arr som ser ut som et anker. Dette er for øvrig den vanligste teknikken. Under selve inngrepet, så blir brystvorten løftet opp mens man forsøket å flytte det overflødige vevet fra brystet til armhulene. Under en slik behandling kan det være nødvendig med fettsuging under armene. Hvis man benytter seg av den vertikale teknikken, så vil man få et arr rundt selve brystvorten og i en linje ned under brystvorten. Ofte ser man at denne teknikken gir en forkortet operasjonstid. Det hender også at det estetiske resultatet blir bedre ved bruk av den vertikale teknikken.

Noen komplikasjoner kan finne sted. Blant annet infeksjon i sår, blødning i selve brystvevet og at vevet under hudkantene dør. De store komplikasjonene ved et slikt type inngrep er heldigvis sjeldne. Som oftest vil komplikasjoner rette seg opp over tid.

Fordelene ved å gjennomføre en brystreduksjon er med andre ord mange, enten om man gjennomfører det på grunn av helsemessige årsaker eller estetiske grunner. Plager og smerter kan forsvinne, og man kan bli mer fornøyd med egne bryster.