Nova-Trondheim

Siste nytt fra – nova-trondheim.no

Søknadsprosessen

Ferie og kostnader

Har du tenkt deg på sommerferie i år så kan det være greit å få tak i litt ekstra penger. Det koster fort ganske mye penger å dra på ferie, spesielt hvis du legger ferien til Europa eller USA. Dollar og Euro gjør at det fort blir dyrt å dra på ferie. Drar du i tillegg til steder hvor du ikke har noen bekjente som du kan bo noen dager hos for å spare penger blir det fort veldig dyrt. Flybilletter skal betales, hotell må legges ut for og du må i tillegg passe på at du får mat på alle stedene du her. Tar du i tillegg med alle barn så blir det fort veldig mye penger. Ikke alle har alle pengene de trenger for å legge ut for alle disse tingene i forveien. Du kan heller spre kostnaden utover flere måneder ved å søke forbrukslån før turen og bruke de neste 6 til 12 månedene å betale pengene tilbake.

Hva kreves av deg

Når du søker på forbrukslån og får søknaden innvilget kan du bruke pengene slik du selv ønsker. Dette er det beste med disse usikrede lånene. Alle vil gjerne ha usikrede lån til lavest mulig pris, men disse lånene er ikke så lett å få. 70% av alle som søker på disse lånene får de ikke. Dette fordi de ikke oppfyller de kravene som bankene stiller til deg som søker. Du må nemlig oppfylle mange krav for at du skal bli innvilget lån. Først og fremst må du ha en inntekt. Din inntekt kan være stor eller liten. Har du en liten inntekt vil du være interessant for banken kun til å låne mindre beløp. Har du en stor inntekt vil du kunne låne mer penger. Når det er sagt kommer gjeldsbildet inn som en motvekt til hvor stort beløp du kan låne. Du får ikke lånt noe eller mindre hvis du har mye gjeld. På denne måten må du begrense deg privat på en slik måte at din inntekt virker sunn og fornuftig.

Slik søker du

Når du har bestemt deg for å søke på et forbrukslån og du setter deg ned for å begynne å fylle ut søknaden står først valget mellom å bruke en formidler som søker for deg hos mange forskjellige banker eller om du selv går til hver bank. Alle er gratis, så prisen spiller ingen rolle, men formidlere er tidsbesparende i tillegg. Ser vi for eksempel på en formidler som Sambla så kan du sende inn en søknad til disse hvor de da søker til 11 banker for deg. Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn litt informasjon om deg selv, din økonomi og din livssituasjon. Når dette er gjort må du trykke på knappen «søk nå – gratis». Deretter venter du til svarene begynner å komme, noe som varierer i tid.